Voetreflex

Voetreflex uitleg

Voetreflexzonetherapie is een preventieve en helende therapie waarbij druk wordt uitgeoefend op reflexpunten op de voeten. Deze reflexpunten corresponderen met organen en klieren in het lichaam.

Wanneer je ziek of gespannen bent, worden reflexpunten gevoelig en pijnlijk wanneer je ze aanraakt omdat afvalstoffen zich daar hebben opgehoopt. Door de reflexpunten te masseren is het mogelijk het evenwicht te herstellen. Hierdoor worden afvalstoffen afgevoerd en het lichaam wordt geactiveerd tot het zelfgenezend vermogen.
Blokkades worden opgeheven en de doorbloeding wordt verbeterd. Dit leidt tot een verhoogde weerstand en een gevoel van ontspanning en evenwicht.

De behandeling
Een behandeling start met een uitgebreide anamnese (vraaggesprek) van jouw klachten én wensen en een onderzoek op de voeten. Vervolgens stel ik na een analysemassage een persoonlijk behandelplan samen wat met je besproken word. Afhankelijk van de aard van de klacht zijn dit meestal 8 tot 10 behandelingen. Een massage duurt 45 minuten.
Voor wie
In principe is voetreflexzonetherapie geschikt voor iedereen.
Voor mensen met lichamelijke klachten zoals spieren en gewrichten, urinewegen, hormonale stelsel, ademhaling, spijsvertering, zenuwstelsel, wervelkolom.

Voor mensen met psychische klachten zoals stress, slaapstoornissen, depressie.

Voor mensen met vage klachten zoals vermoeidheid, slapeloosheid, hoofdpijn.

Voor kinderen met klachten zoals angsten, onrust, bedplassen, concentratieproblemen.